visitkiato.comΆγαλμα Παπανίκα, Διάσελο Καστανιάς

Στο ορεινό διάσελο της Καστανιάς, εκεί όπου ο δρόμος περνά ανάμεσα στη Ζήρεια και τον Ολίγυρτο προς το οροπέδιο του Φενεού, στέκει το μνημείο αφιερωμένο στον Γεώργιο Παπανίκα, οπλαρχηγό της Καστανιάς και συμπολεμιστή του Κολοκοτρώνη στην Επανάσταση του 1821. Το άγαλμα τιμά τη συμμετοχή του χωριού στους αγώνες της Κορινθίας, σε ένα τοπίο με ανοιχτή θέα στα γύρω βουνά, ιδανικό σημείο στάσης για τον επισκέπτη.
Τι να κάνεις εκεί — Άγαλμα Παπανίκα, Διάσελο Καστανιάς
Προαιρετικές ξεναγήσεις, εισιτήρια και δραστηριότητες για τις μέρες σου εδώ — τα διαλέγεις εσύ.
Δραστηριότητες, εμπειρίες και τοπικοί ξεναγοί — κλείσε από πριν και μη χάσεις ώρα σε ουρές.
Δες επιλογές →Σύγκρινε τιμές από όλες τις μεγάλες εταιρείες ενοικίασης, με δωρεάν ακύρωση στις περισσότερες προσφορές. Επίσης: Λουτράκι, Ναύπλιο, Άργος
Δες επιλογές →Οι δραστηριότητες παρέχονται και πωλούνται από τους συνεργάτες μας. Η κράτηση ολοκληρώνεται στη δική τους σελίδα, στην ίδια ακριβώς τιμή.
Σκάναρε για τη σελίδα με χάρτες, φωτογραφίες και ενημερώσεις.
Εκτύπωση: 05/10/2026